Over ons

 

 

In het mooie Zuid-Oost Brabantse plaatsje Leende is het team van Tractor Pulling Leende gevestigd. Op dit moment bestaande uit 4 sleutelaars, Jan Noten, Bart Theunissen, Bart van Dijk en Joris de Vries.

 

De tractor waarmee we rijden is reeds vele jaren in de tractor pulling wereld bekend. Hij heeft dan ook reeds diverse kampioenschappen op zijn naam staan. Het betreft de New Holland, voorheen Ford, van Jan Noten. De machine heeft de naam "Miraculous Machine". Een naam waar menig omroeper over struikelt. Meer over deze tractor lees je in "Miraculous Machine".

In de begin jaren (jaren 90) bestond het team uit Jan Noten en Johan van Hoof. Jan heeft zelf vanaf het begin aan de New Holland gebouwd. Helaas haakte Johan na een paar jaar af, maar af en toe helpt hij nog wat in de vorm van materiaal zoals slangen voor de motor.

Inmiddels was Koen Schepens Jan komen versterken. Koen, achterneef van Jan, is zowel sleutelaar als rijder. Koen reed de Miraculous Machine dan ook een groot deel van de tijd in de jaren 2007-2015, al reed ook Jan geregeld, zeker als er net wat nieuws is toegepast, om te zien of alles naar behoren functioneert. In deze tijd voegde ook Koen zijn broer Ronny, zich bij het team.

 

In 2008 zijn we begonnen met het verwezenlijken van een droom van Jan. Zijn eigen Case 870. Een tractor waar er maar een paar duizend van zijn gemaakt, en die voornamelijk in Amerika te vinden is. Daar hebben we deze tractor dan ook op een veiling gekocht. We wilden hem eerst de "American Beauty" noemen, maar inmiddels zijn er reeds enkele tractoren in het circuit die een naam hebben die daar op lijkt. Daarom is er recentelijk voor gekozen om deze Case 870 de welluidende naam "Totally Nuts" te geven. Helaas zitten we door wijziging van de klassen, in de laatste jaren, nog met wat gewichtsproblemen van de tractor waardoor dit even stil is komen te staan. Het complete verhaal van de "Totally Nuts" lees je op de pagina van de tractor hier op de website.

 

Door drukte, in werk en privé, zijn we enige jaren stil komen te liggen. Jan Noten kreeg het te druk met zijn zaak in bouwmaterialen, waarin hij bijgestaan werd door zijn vrouw. Doordat de zaak maar bleef groeien hielden we geen tijd meer over voor tractor pulling. Koen Schepens stichtte een gezin en trouwde, en ook zijn broer Ronny Schepens stichtte een gezin. Ronny werd daarnaast mede-eigenaar van een bedrijf. Hierdoor blijft er naast zijn gezin momenteel helaas te weinig tijd over voor de tractor pulling. Per maart 2017 heeft Koens Schepens het bouwmaterialen bedrijf van Jan Noten overgenomen. Hierdoor is Koen helaas momenteel te druk om naast gezin en bedrijf tijd te kunnen vinden voor het sleutelen. Maar doordat Koen de zaak van Jan overnam..... heeft Jan nu dus de handen vrij, en heeft het sleutelen weer op kunnen pakken, en zijn vrouw kreeg dus tijd om de website te vernieuwen en aan te vullen.

 

Bart Theunissen is in Maarheeze komen wonen, en heeft zich in 2017 bij het team aangesloten, en niet lang daarna heeft ook Bart van Dijk, een jonge Leendenaar, zich bij het team gevoegd. Jan, Bart en Bart hopen in 2018 weer aan wedstrijden deel te nemen. Ze willen starten met de Miraculous Machine (Ford/New Holland) en zodra die weer rijdt de Case gaan opbouwen.

Wij zijn dan wel het Tractor Pulling team uit Leende, maar er is ook nog een hele organisatie die in Leende jaarlijks een fantastische wedstrijd neerzet. Voor meer informatie over de tractor pulling wedstrijd van Leende kies je: Trekkertrek Leende!

 

 

© Copyright. TP Leende 2017