Miraculous Machine

 

De Miraculous Machine is van oorsprong een Ford 5000 tractor. Hieronder een foto van de Miraculous Machine uit "de oude doos" waar het allemaal mee begonnen is.

 

 

 

 

Wat later rest alleen nog de vooras en 2 trompetten aan de achterbrug. Er zijn al flink wat aanpassingen gedaan. De motorkap werd vervangen, de cabine ging eraf, en een beugel werd gemonteerd. Onder de kap was de oude Ford 5000 ook aangepakt. Dit alles resulteerde in de eerste kampioensprijs, waar Jan Noten, en sleutelaar Johan van Hoof zeer trots op waren.

 

 

 

Hier zien we de Miraculous Machine nog als Ford rijden. Inmiddels met een motorkap van de Ford 7610 ipv een Ford 5000, en nog een Ford blauw chassis.

 

 

Dit veranderde in de loop der jaren naar een grijs chassis en de overgang van Ford naar New Holland. Hier zien we Jan met de Miraculous Machine in 2008 in Ossendrecht.

 

 

April 2013 de Miraculous Machine rijdt weer! Inmiddels aangepast naar de nieuwe eisen van de NTTO zoals bijv. een rolkooi. Rijder is Koen Schepens die samen met zijn broer Ronny, en Jan Noten op dat moment het Tractor pulling team Leende vormt.

 

Inmiddels is het 2018 en het team is wat gewijzigd. De broers Ronny en Koen Schepens hebben ieder een bedrijf en een jong gezin waardoor zij helaas geen tijd meer hebben om te sleutelen. Jan Noten heeft, nu hij zijn bedrijf heeft verkocht aan Koen Schepens, tijd gekregen om weer te gaan sleutelen, en wordt daarbij geholpen door Bart Theunissen, Bart van Dijk en Joris de Vries. De Miraculous Machine wordt vernieuwd, en hopelijk verbetert, zodat hij in 2018 weer op de baan kan. Het sleutelen is weer begonnen en met veel enthousiasme zijn de mannen bezig. We schrijven nu juni. Het wachten is op de motor. Ondertussen wordt er aan het chassis gewerkt en diverse onderdelen. Halen we de baan nog in 2018? Wij hopen van wel.

 

 

© Copyright. TP Leende 2017