Totally Nuts

 

 

Totally Nuts.... ja misschien wel, maar het gaat hem toch worden.

 

 

 

Hier komt de Case 870, ofwel Totally Nuts, aan in Leende vanuit de USA. We hebben midden in de nacht op een Amerikaanse veiling zitten bieden op een oude tractor en waren super blij toen we de Case tot de onze mochten rekenen. Daarna was het nogal wat e-mailen en uiteindelijk zelfs bellen met de Amerikaanse eigenaar, want die wilde hem eigenlijk niet uit Amerika laten vertrekken. Familie Noten had er veel lol in en was blij de tractor na een paar maanden in Leende uit te kunnen laden.

 

 

En dit is hem dan..... hoor nu een ieder denken..... ahummmm? Maar inmiddels is hij geheel gestript. Alles ligt uit elkaar en het lijkt in niets meer op een tractor. Toch gaat het dat weer worden, maar zoals jullie kunnen zien, moet er nogal wat aan gedaan worden. Dat houd ons echter niet tegen. We houden wel van wat werk, en als het dan ook nog een tractor betreft, tja, dan zullen we laten zien dat er heel wat pk's uit te krijgen zijn.

Totally Nuts heeft even moeten wachten doordat we allen privé wat te druk waren. Daarnaast moest ook de Miraculous Machine nog opnieuw opgebouwd worden, maar nu gaat het er dan toch van komen. Na dit tractorpulling seizoen, dus vanaf oktober, zal er aan de Totally Nuts doorgewerkt worden. We gaan er alles aandoen om volgend jaar met 2 tractoren op de baan te komen.

En Totally Nuts?! Hierbij al een voorproefje. Jan "making his dream come true".

 

 

 

Vrijdag, 14 september 2012, hebben we weer een grote stap vooruit gemaakt. Onverwacht konden we een compleet aangepast motorblok voor de Case 870 aankopen. Door deze aankoop is weer een gedeelte van het werk bespaard, en hebben we het oude blok gelijk als reserve-onderdeel.

Dit is echter nog maar een klein stukje van het werk, want er moeten nog nieuwe tandwielen ontwikkeld worden en nog heel wat meer, dus voorlopig zijn we nog wel even zoet. Echter de gang zit er nu in. Helaas moet er steeds weer een nieuw onderdeel ontwikkeld en gemaakt worden, waardoor het af en toe wachten is.

November 2012. Inmiddels zijn alle 3 de mannen, op dat moment zijn het Jan Noten, Koen Schepens en Ronny Schepens, weer aan de slag met de tractoren. De avonden worden weer veelvuldig met sleutelen gevuld. Het is voor een goed doel, en we zien langzaam maar zeker zaken veranderen, al is het ook veel wachten op onderdelen die anderen moeten aanleveren. Inmiddels is er een echte stoel op de Case gemaakt.

 

 

Soms gaat het hard nu er weer 3 man aan de beide tractoren werken. Inmiddels is men al vergevorderd met de rolkooi. De hoogte ervan op de tractor heeft men zelfs al gemeten. Belangrijk niet alleen voor de rijder, maar ook voor het passeren van viaducten.

 

 

Begin 2013 komt er geleidelijk aan meer vorm in de Totally Nuts. Na de stoel en de kooi zijn nu de spatborden en de banden gemonteerd. Ook de intercooler krijgt al vorm.

 

 

Helaas heeft het sleutelen aan de Case door drukte een paar jaar stilgelegen. Maar nu, medio 2017, is het sleutelen weer opgepakt. Door wijziging van de klassen zitten we nu nog met wat gewichtsproblemen van de tractor waardoor dit even stil is komen te staan. De Case moet even wachten, want eerst gaan we de Miraculous Machine opnieuw aan de praat krijgen, en daarna.... wordt het weer Case tijd. Dan gaan we kijken hoe we de gewichtsproblemen kunnen oplossen.

 

De Totally Nuts zal zijn uiterlijk dus nog moeten krijgen. Het zal in iedergeval gebasseerd zijn op Scrat, de eekhoorn uit de film Ice Age. Ja mannen, de eekhoorn die gek is op noten. Volgen jullie het nog? Wij wel. Hierbij alvast een plaatje om jullie geheugen op te frissen. Ontdooi rustig, wij houden het hoofd koel en hopen, nadat de Miraculous Machine gereed is, aan de Totally Nuts door te bouwen.

 

 

© Copyright. TP Leende 2017